MATEMATİK...
dmn
DİKKAT: Bu konu 9 yıl önce açılmış. İçerdiği bilgiler eskimiş olabilir!
S1-) 10 kişi 20 gün yetecek kadar yiyecekle kampa gidiyor. 5 Gün sonra 4 kişi kamptan ayrılıyor. Kalanlar yiyecek bittiğinde kamptan ayrıldıklarına göre toplam kaç gün kamp yapmışlardır?
A) 20 B) 25 C) 30 D) 35 E) 40

s2) her adımı 50 cm olan bir kişi 8 adım ileri 2 adım geri giderek toplam 194 adım atmıştır. Buna göre bu kişi başladığı noktadan kaç metre uzaklaşmıştır?
A) 50 B) 53 C) 56 D) 59 E) 61

s3) 42 gram ağırlığındaki bir bardak çaya eşit büyüklükte 2 küp şeker atıldığında şeker oranı %16 olduğuna göre bir küp şekerin ağırlığı kaç gramdır?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6
 03 Mayıs 2010, 21:59 
ozkan_yasmin
S2) 59 mu cevap?
 03 Mayıs 2010, 22:40 
ADMiN
Soru1in çözümü:
Kişi başına günlük yiyecek miktarı x olsun, 10 kişiye 20 günde 200x yiyecek yeter.
İlk 5 gün 10 kişi 5*10*x yiyecek tüketir. Kalan 200x-50x= 150x yiyeceği, kampa devam eden 6 kişi 150x/6x = 25 günde tüketir.
 04 Mayıs 2010, 04:29 
ADMiN
Soru2nin çözümü:
8 adım ileri 2 adım geri giderse her 10 adımda net 6 adım ileri, 6*0. 50M= 3 metre ileri gider. 190 Adım sonra 3*19=57 adım atmış olur. İlaveten 4 adım daha atarsa 4*0. 50=2 Metre daha gider ,
toplam 59 metre gitmiş olur.
 04 Mayıs 2010, 04:34 
ADMiN
Soru3ün çözümü:
Bir küp şekerin ağırlığı x olsun:
son karışımın oranı = (2x) / (42+2x) = x/ (x+21) = 16/100
100x=16x+16*21
100x-16x=16*21
84x=16*21
21*4x=16*21
4x=16
x= 4
 04 Mayıs 2010, 04:38 
mehmet84
toplam gün sayısını istiyor yalnız soru cevap 30 olur
 15 Haziran 2014, 02:09 
Sayfalar:  
1
CEVAP GÖNDER: