YAŞ PROBLEMİ
Gulumse2012
DİKKAT: Bu konu 7 yıl önce açılmış. İçerdiği bilgiler eskimiş olabilir!
Bir annenin bugünkü yaşı, kızının yaşının 6
katıdır.
Kızı annenin bugünkü yaşına geldiğinde
ikisinin yaşları toplamı 85 olacağına göre,
annenin bugünkü yaşı kaçtır?

A) 24
B) 30
C) 36
D) 42
E) 48
arkadaşlar nedir bu soru ya : (
 05 Mart 2012, 01:36 
huzur27
Anne kızı
6x x
şimdi yaş farkı her zaman aynıdır 6x-x=5x
burdan yola çıkarak. kızı 6x olursa
anne kızı
11x 6x
11x-6x= 5x olur görüldüğü gibi fark aynı olmalı
11x+6x=85
17x=85 den
x=5 olur
anne bugün 6x ise 6*5= 30 olur B
 05 Mart 2012, 01:46 
fizikkk000
Kızın yaşı: x olsun
annenin yaşı: 6x
kız 6x yaşına geldiğine göre aradan 6x-x=5x yıl geçmiş. Anne de 5x yaş büyüsün
6x+5x=11x anne yaşı
ikisinin yaşları toplamı: 6x+11x=17x=85
x=5
annenin bugünkü yaşı 6x di: 6. 5=30 Yaşındadır.
 05 Mart 2012, 01:46 
Gulumse2012
Arkadaşlar çözdüm soruyu ilginize çk teşekkür ederim. Her seferinde soruyu yanlış değerlendirmişim : s
 05 Mart 2012, 01:48 
huzur27
Önce ben davrandım fizik hocam : )
 05 Mart 2012, 01:48 
fizikkk000
Aferin sana huzur: )
rica ederim gül kendi adıma
 05 Mart 2012, 01:59 
huzur27
: ) Tşk ederim. Bu aferin kpss de kaça denk gelir : )
 05 Mart 2012, 02:00 
fizikkk000
Bi işime yaramaz diyosun yani: ) iyi bakalım
 05 Mart 2012, 02:19 
Sayfalar:  
1
CEVAP GÖNDER: